Koppel leeft dagen in onzekerheid na orkaan Dorian, maar dan is er emotioneel weerzien: "Het komt allemaal goed"

Orkaan Dorian richtte op de Bahama’s een nooit geziene ravage aan. Het dodental staat intussen op dertig en heel wat mensen leven nog in onzekerheid. Ook Billy Aubury moest dagenlang bang afwachten of zijn vrouw Chana nog leefde.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Chana Aubury vliegt haar man rond zijn nek wanneer ze elkaar eindelijk weerzien en weten dat het goed gaat met elkaar. “Je bent oké, alles komt goed”, snikken de twee tegen elkaar. Billy Aubury vloog na de orkaan met een helikopter naar de Bahama’s op zoek naar zijn vrouw. “Iedereen is zo ongerust over jullie.”

Chana verbleef met enkele vrienden in hun huis in Abaco op de Bahama’s. Van het huis blijft nog maar weinig over. Het dak is weggeblazen en in de tuin liggen brokstukken. De badkamer bracht redding. “We zijn naar hier gekomen en hebben elkaar geknuffeld. Chana lag op de grond te wenen”, zegt haar schoonzus.

De twee vrouwen beleefden de schrik van hun leven. “Er waren veel inslagen en gebons. Het leek alsof er brokstukken door de muur zouden vliegen”, zegt Chana. De ravage na orkaan Dorian is dan ook enorm. Zeker 13.000 huizen zijn verwoest en zo’n 80.000 mensen hebben medische hulp nodig.

3 Billy en Chana Aubury
CNN Billy en Chana Aubury
3 Abaco, Bahamas
AFP Abaco, Bahamas
3 Abaco, Bahamas
REUTERS Abaco, Bahamas

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer