@Simon_Cullen

Kraan valt op rijhuizen in Londen: één dode

Een 20 meter hoge kraan op een bouwplaats in Bow, Oost-Londen, is ingestort en is gedeeltelijk op twee huizen neergekomen. Minstens één persoon is omgekomen. Vier anderen raakten gewond. 

Beelden van de plaats van het incident tonen de zwaar beschadigde woning. De kraan miste ternauwernood enkele vlakbij geparkeerde wagens. “Een kraan van 20 meter is ingestort in Bow. Vermijd het gebied”, zo meldde de lokale brandweer op Twitter.

Brandweerlieden kwamen massaal ter plaatse om een slachtoffer te bevrijden uit het puin. De man werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond werd door de Britse hulpdiensten gemeld dat er één dode viel, maar het is niet duidelijk of het om hetzelfde slachtoffer gaat. Vier anderen raakten gewond, twee van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. 

De onfortuinlijke kraanman van zijn kant kon veilig naar beneden geraken volgens Britse media. Hoe het ongeluk is kunnen gebeuren, is niet bekend.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer