De bombardementen die Jordanië in Noord-Syrië doorvoerde om de gruwelijke dood van hun piloot te wreken, brachten een Amerikaanse vrouw om het leven.
GETTY De bombardementen die Jordanië in Noord-Syrië doorvoerde om de gruwelijke dood van hun piloot te wreken, brachten een Amerikaanse vrouw om het leven.

Laatste Amerikaanse gijzelaar gedood bij Jordaanse luchtaanval, zegt IS

De Amerikaanse vrouw die sinds 2013 door IS gegijzeld werd, zou vandaag bij een Jordaanse luchtaanval in Syrië zijn omgekomen. Dat beweert een bericht van de organisatie dat gepubliceerd werd door SITE Intelligence Group, dat internetwebsites van extremisten in de gaten houdt.

Een boodschap afkomstig van IS en verspreid door SITE Intelligence Group, een organisatie die jihadistische activiteiten in het oog houdt, stelt dat de vrouw zou zijn omgekomen toen het gebouw waarin zij verbleef werd getroffen door een Jordaanse luchtaanval. "Het Jordaanse vliegtuig doodde een Amerikaanse gijzelaar, maar geen enkele van onze strijders", zo stond er te lezen. Voor dat 'geluk' drukte de organisatie in hun boodschap dan ook dank aan Allah uit.

De vrouw, die de laatste overgebleven Amerikaanse gijzelaar in het gebied was, verdween in augustus 2013. Ze zou toen samen met haar Syrische vriend op weg geweest zijn naar Aleppo.

De vrouw is een 26-jarige hulpverleenster. Ze werd in augustus 2013 gevangengenomen, samen met andere hulpverleners, die inmiddels zijn vrijgelaten.

President Obama zei in een interview met NBC News enkele dagen geleden dat Amerika er alles aan zou doen om haar locatie te traceren. Hij sprak toen voor het eerst openlijk over de vrouw, van wie de identiteit al lang angstvallig werd geheimgehouden.

Lees meer