De paus kreeg de Lamborghini in 2017 en zette er prompt zijn handtekening op.
Photo News De paus kreeg de Lamborghini in 2017 en zette er prompt zijn handtekening op.

Lamborghini van paus geveild voor 900.000 euro, opbrengst gaat integraal naar goede doelen

Een Lamborghini Huracan die paus Franciscus in 2017 van het automerk kreeg is geveild voor 900.000 euro. Het is niet de eerste keer dat de auto is verkocht, maar de vorige koper kon het bedrag uiteindelijk toch niet ophoesten.

Nadat de paus de bolide in november 2017 van Lamborghini kreeg, zei hij dat hij hem niet nodig had. Paus Franciscus zette zijn handtekening op de wagen, maar heeft er nooit in gereden. Hij wilde hem laten veilen en dan de opbrengst aan een goed doel schenken.

Volgens de woordvoerder van het Vaticaan gaat 200.000 euro naar de wederopbouw van kerken en scholen in Haïti. 300.000 euro gaat naar een stichting die zich inzet voor slachtoffers van prostitutie en mensenhandel. 

Nog eens 200.000 euro gaat naar de wederopbouw van de stad Nineve in Irak en de rest van het geld wordt verdeeld over andere goede doelen.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bart Vrancken

    't is mich toch ne kerel eh, Haha , schoon marketing en och, wat maakt het uit... Ik zou ook voor de G-klasse blijven gaan (verhoogde instap/rugpijn) . Er zijn er die feller sukkelen.

  • Andy Casier

    Wie geeft er nu een Lambo aan de paus?!

Lees meer