Landgenoot komt om bij zware onweersbui op Corsica

Op het eiland Corsica is een Belgische jongeman omgekomen na de zware storm van gisteren. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Bij het hevige onweer raakte ook een landgenoot zwaargewond. De balans ligt voorlopig op vier dodelijke slachtoffers, meldt VTM NIEUWS.

Een groep toeristen kwam gisteren tijdens hun beklimming van de moeilijke wandelroute GR20 terecht in zwaar onweer, met hagelbuien en regen. Enkele rotsblokken raakten los en belandden op de groep.

Doden en gewonden
Zeker vier mensen kwamen daarbij om het leven: een Franse man en vrouw, een Belg en nog iemand van wie de identiteit nog niet bekend is. De nabestaanden van de Belgische man zouden zich ter plaatse begeven.

Verschillende andere wandelaars raakten gewond. Een Fransman van 30 jaar liep een schedelbreuk op. Hij ligt in het ziekenhuis van Bastia in een coma, meldt het Franse persagentschap AFP.

Een andere Belg liep bij het ongeval een hersenletsel op. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Twee à drie personen worden nog vermist.

Grondverschuivingen
Het drama speelde zich gisteren iets na 15 uur af op een hoogte van meer dan 1.500 meter, op één van de moeilijkste en gevaarlijkste passages van de route. De hulpdiensten in Bastia ontvingen omstreeks 15.07 uur een oproep van de groep wandelaars, die uit een tiental Fransen en Belgen bestond. Door de hevige regen waren er grondverschuivingen.

Zoekactie
Hulpdiensten rukten meteen uit met de grote middelen. Daarbij werden meer dan 50 mensen ingezet: gendarmes en gespecialiseerde brandweerlui, een vijftal helikopters en een twintigtal voertuigen. De hulpactie werd stopgezet toen de nacht viel, maar is intussen hervat.

Het zou gaan om het ergste bergongeluk op Corsica in dertig jaar.

Op het Franse eiland verblijven momenteel heel wat Belgen. Ook in het gebergte waar het onweer lelijk huishield, waren meerdere landgenoten.

9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP
9
AFP

Lees meer