2 Larry Ely Murillo-Moncada verdween in november 2009. De supermarkt sloot in 2016 de deuren.
Facebook - Google Street View Larry Ely Murillo-Moncada verdween in november 2009. De supermarkt sloot in 2016 de deuren.

Larry, medewerker van supermarkt, lag tien jaar achter de koeling

Menselijke resten achter koelinstallatie blijken van vermiste supermarktmedewerker die in 2009 verdween

Menselijke resten die eerder dit jaar zijn aangetroffen in een supermarkt in de Amerikaanse staat Iowa zijn formeel geïdentificeerd als een vermiste werknemer van de winkel. Bouwvakkers die in de oude supermarkt kasten en koelers aan het verplaatsen waren, deden in januari de angstaanjagende ontdekking: achter een van de koelinstallaties zat een lichaam. Het blijkt nu dat van Larry Ely Murillo-Moncada (25) te zijn, die tien jaar geleden verdween.

De 25-jarige jongeman uit Council Bluffs verdween op 28 november 2009 spoorloos, nadat hij in verwarde toestand zijn ouderlijke woning had verlaten. Larry rende die dag plots blootsvoets het huis uit, middenin een sneeuwstorm. Niet lang daarvoor had zijn moeder haar verwarde zoon nog naar de dokter meegenomen, die hem antidepressiva had voorgeschreven. De medicijnen leken niet te helpen, Larry bleef verward. Met die vreemde barkoude novemberdag als hoogtepunt. Zijn ouders gaven hem nog diezelfde dag als vermist op. Maar alle inspanningen om hem te vinden leverden nauwelijks iets op. 

Larry leek van de aardbodem verdwenen.

2 Kilometer

Nu, een decennium later, krijgt de familie eindelijk antwoord op de vraag waar hij naartoe ging. De politie maakte gisteren bekend dat Larry op minder dan 2 kilometer afstand van zijn huis gevonden is, schrijft The Washington Post. Hij zat vast achter de koelinstallaties van de supermarkt waar hij toen werkte. “We hebben vaker te maken met vermiste personen, maar deze zaak is uniek”, zei Brandon Danielson, die in 2009 de zaak kreeg toegewezen.

De ‘No Frills’ supermarkt waar Larry werkte, ging in 2016 dicht. Een aannemer kreeg in januari van dit jaar de opdracht om er kasten en koelers te gaan weghalen. In een gat van circa 45 centimeter tussen de muur en de koelers vonden de bouwvakkers de resten van een menselijk lichaam. Alhoewel het in verre staat van ontbinding was, dacht Danielson meteen dat het wel eens van de vermiste Larry zou kunnen zijn. Uiteindelijk werd met DNA van zijn ouders vastgesteld dat het inderdaad om Larry Ely Murillo-Moncada gaat.

Geluid

De politie meent dat de twintiger naar zijn werkplek liep, op de koelinstallatie klom en klem kwam te zitten tussen de muur. Voormalige medewerkers van de supermarkt vertelden de politie dat ze wel vaker bovenop de koelers klommen om zich te verstoppen voor een onofficiële pauze. Dat heeft Larry destijds waarschijnlijk in zijn eentje ook gedaan, maar met fatale gevolgen. Het geluid van de koelers overstemden vermoedelijk zijn roep om hulp. Verschillende shoppers hadden naar verluidt wel geklaagd over een stinkende geur in de supermarkt.

Een autopsie bracht geen sporen van tussenkomst van een derde aan het licht. De politie beschouwt zijn dood als een jammerlijk ongeval.

2 Larry Ely Murillo-Moncada.
Iowa Department of Public Safety Larry Ely Murillo-Moncada.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mady Vermeulen

    Wat erg. Hoelang en hoelang heeft die man geleden voor hij dood ging?

  • Erwin Lauwens

    Om dat te ruiken heb je zelfs geen lijkenhond nodig. Was die winkel misschien al die jaren gesloten?

Lees meer