Twitter

Layla (31) werd 20 jaar lang misbruikt door haar vader en hij schepte er graag over op tegen haar. Dat werd ook zijn ondergang

"De beste seks die ik ooit heb gehad": zo omschreef een vader het misbruik waar hij zijn dochter maar liefst 20 jaar aan onderwierp. Toen Layla Bell (31) in 2001 eindelijk de moed vond om naar de politie te stappen, werd ze door haar familie weggezet als aandachtzoeker. Waarop ze de klacht weer introk. Het duurde uiteindelijk tot 2012 voor het misbruik aan het licht kwam. Door een briljante valstrik die ze zelf voor haar vader had opgezet.

"Hun kleine geheimpje", noemde Raymond Prescott (54) uit het Britse Clifton het misbruik. Dat begon toen Layla - de jongste van vijf kinderen - amper 7 jaar was. "Ik was altijd zijn favoriet", zegt ze. "Maar hij was als Jekyll en Hyde: het ene moment mijn beste vriend, het volgende een seksueel roofdier. Zijn hele houding en gedrag konden veranderen in een oogopslag."

Cadeautje
"De eerste keer dat hij zich aan mij vergreep, zei hij me dat hij trots was dat ik niet in bed had geplast en dat ik een cadeautje zou krijgen", vertelt de vrouw, intussen zelf moeder van vier. "Toen iedereen naar school was, nam hij me mee naar zijn slaapkamer. Wat hij precies deed, weet ik niet meer. Ik heb het uit mijn hoofd gebannen. Maar het was slecht, dat is zeker."

Daarna gebeurde het steeds vaker. Het was op haar 16de dat ze er voor het eerst iemand over vertelde: haar vriendje. "Hij was bezorgd en wilde niet dat ik nog naar huis ging", gaat ze verder. "Dan volgden mijn tante en mijn moeder. Mijn moeder keek me geen enkele keer aan en zei niets. Ik denk dat ze me geloofde, maar in shock was. En beschaamd. Ik stapte ook naar de politie, maar hij ontkende alles en zijn kant van de familie begon me met de dood te bedreigen. Ik trok daarop de klacht in."

Drinken
Negen maanden later besloot hij haar voor het eerst te verkrachten. "Omdat hij er toch mee weg kwam", vertelt Layla. "Hij sloop 's nachts vaak in mijn kamer binnen, terwijl iedereen sliep. Ik begon zwaar te drinken. Alles waar ik maar mijn handen kon opleggen." (lees hieronder verder)

De laatste keer dat hij toesloeg, was in december 2012. Layla (toen 27) was thuis langsgegaan met een vriendin en toen ze met haar vader in een andere kamer was, sloeg hij toe. Maar ze kon zich losrukken en weer in de wagen biechtte ze alles op aan haar maatje. Ook dat haar vader ervan hield om op te scheppen over zijn bedprestaties tegen haar. 'Ga terug en neem het op', zei mijn vriendin."

Opname
En dat deed ze. Tijdens de opname - die 7 minuten duurde - kostte het haar geen enkele moeite om hem te laten zeggen wat hij allemaal had gedaan. Hij deed het maar wat graag. "Ik heb al seks gehad met jou", kan je hem onder meer horen zeggen. "Niemand zal het ooit weten, we houden het geheim. Ik weet dat het fout is, want je bent mijn dochter. Ik wou dat het niet zo was."

Gevangenis
Het duurde uiteindelijk nog tot februari 2013 voor ze de opname ook aan de politie gaf. "Ik kon het niet eerder. Tot zijn veroordeling in mei vorig jaar zat hij geen dag in de gevangenis. Uiteindelijk kreeg hij 12 jaar cel. En daar ben ik blij om. De rechter walgde echt van hem. Pas nu heb ik de moed om er voor het eerst over te getuigen."

16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Gedra Gedra

    Het erge is dat familie het wist.

  • MUSTAFA Peeters

    Er zijn toch veel slechte mensen precies. Hoe kan zo iemand leven?

Lees meer