Een tank van het leger bij een checkpoint in de Jemenitische hoofdstad Sana'a. Na de militaire actie tegen militanten zijn de veiligheidsmaatregels verscherpt.
REUTERS Een tank van het leger bij een checkpoint in de Jemenitische hoofdstad Sana'a. Na de militaire actie tegen militanten zijn de veiligheidsmaatregels verscherpt.

Leider al-Qaida in Jemen gedood bij aanval drones

In Jemen is een kopstuk van het terreurnetwerk al-Qaida dood. Hij bezweek aan de verwondingen die hij eerder deze week opliep tijdens een aanval van Jemenitische militairen en Amerikaanse drones. Dat heeft al-Qaida gisteren op Twitter bekendgemaakt.

Ali bin Likra al-Kazimy was leider van de terroristische groepering in de stad Mahfad in het zuiden van Jemen. Daar vonden afgelopen week de aanvallen plaats en overleed het kopstuk. De regering heeft zijn dood bevestigd.

Bij gevechten met regeringstroepen in de provincie Shabwa zijn zaterdag ook zes mensen gedood. Vermoedelijk gaat om al-Qaidaleden.

Het Jemenitische leger is met behulp van Amerikaanse drones en lokale stammen een offensief begonnen om al-Qaida uit de zuidelijke provincies te verdrijven. De VS ziet de Jementische tak van al-Qaida als een van de gevaarlijkste ter wereld.

Lees meer