Carrie Lam.
AP Carrie Lam.

Leider Hongkong noemt intrekken uitleveringswet positief

Het terugtrekken van de uitleveringswet was de beste reactie op de sociale onrust in Hongkong. Dat zegt Carrie Lam, de politiek leider van de stadstaat vandaag. Lam noemt het terugtrekken van de controversiële wet waar de protesten om begonnen, het meest positieve antwoord op de demonstraties.

De wet zou ervoor zorgen dat mensen die in Hongkong zijn veroordeeld zouden kunnen worden uitgeleverd aan China. De protesten tegen die wet ontaardden in grootschalige demonstraties tegen het bestuur van Hongkong en de bemoeienis van de Chinese regering in Peking.

Lam vertrok dinsdag naar Peking voor jaarlijks overleg. Ze was blij met de vreedzame demonstratie van afgelopen zondag. Lam zegt niet bezig te zijn met geruchten dat Peking de regering in Hongkong wil vervangen. "Dat is niet mijn voornaamste taak. Mijn eerste prioriteit is om de orde te herstellen."

Bekijk ook: Pro-democratiekamp wint lokale verkiezingen Hongkong

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludovic De Beuckeleer

    dat ze zelf de oorzaak was van die betogingen verteld ze niet.

  • Johny deman

    Over een paar jaar gewoon opnieuw proberen, en intussen het gerecht zn werk laten doen. Immers... de betogingen waren zelden goedgekeurd en recht moet gelden.

Lees meer