De Duitse verpleger Niels Högel tijdens zijn proces.
AFP De Duitse verpleger Niels Högel tijdens zijn proces.

Levenslang geëist voor Duitse verpleger die honderd patiënten doodde

Het openbaar ministerie in Duitsland heeft levenslang geëist voor Niels Högel, een verpleger die honderd patiënten doodde tijdens zijn werkuren. Dat maakt van hem de grootste naoorlogse seriemoordenaar.

De 42-jarige verpleger koos zijn slachtoffers er willekeurig uit en verspreid over twee ziekenhuizen in het noorden van Duitsland. Hij gaf hen medicatie die onder andere levensbedreigende hartritmestoornissen veroorzaakten. Vervolgens begon hij de slachtoffers te reanimeren: “Uit verveling en om indruk te maken bij collega’s.”

Högel werd voor het eerst door een collega betrapt in 2005 nadat hij medicatie toediende die niet werden voorgeschreven. In 2008 vloog hij voor die poging tot moord voor zeven jaar de gevangenis in. In 2014 volgde een tweede rechtszaak waarbij hij beschuldigd werd van de moord op twee ziekenhuispatiënten en nog twee moordpogingen. 

De uitspraak wordt verwacht op vrijdag 6 juni. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elisa deJong

    onbegrijpelijk hoe je dat kunt doen. Terecht levenslang, en elke maand de foto laten zien van een slachtoffer, dat door hem de dood vond!! Wat een monster, grof woord, maar het is ook verschrikkelijk!

Lees meer