Levert pas ontdekte kampplaats spoor naar vermiste Théo Hayez op?

Journaliste Cathérine Moerkerke is voor VTM NIEUWS en HLN naar Byron Bay in Australië getrokken, waar ze de zoektocht naar de vermiste Théo Hayez op de voet volgt. “De politie zou een kampplaats ontdekt hebben in de bossen rond de baai”, vertelt Cathérine. “Een kampplaats waarvan ze het bestaan nog niet afwisten.” 

5 Speurders zoeken in de duinen naar de vermiste Théo Hayez.
EPA Speurders zoeken in de duinen naar de vermiste Théo Hayez.

Cathérine benadrukt dat ze “het maar uit één bron” heeft. “Een bron die weliswaar heel dicht bij de speurders staat. Maar het nieuws is nog niet bevestigd door de politie zelf”, klinkt het. “Als het effectief klopt, is dat wel een spoor dat ze absoluut zullen volgen. Ze hopen dat het nieuwe informatie oplevert om Théo eventueel terug te vinden.” 

Vandaag zochten de speurders ook in het water naar het lichaam van Théo. “Het gebeurt vaak dat mensen de kracht van de zee onderschatten. Dat ze het water ingaan en in de problemen geraken bij dag, maar ook bij nacht. Want hier zijn op de stranden heel veel nachtelijke feestjes waar mensen onder invloed raken, veel drinken en ook drugs nemen. Dan wandelen ze het water in en raken ze in de problemen. Ook niet te vergeten en niet te onderschatten: hier zitten behoorlijk veel haaien.”

Bekijk ook: Inwoner Byron Bay: “Verdacht dat Théo daar op het strand was”

5 Vandaag werd ook in het water gezocht naar het lichaam van de vermiste Belg.
EPA Vandaag werd ook in het water gezocht naar het lichaam van de vermiste Belg.
5 Politie houdt een zoekactie in het water.
EPA Politie houdt een zoekactie in het water.
5 Opsporingsbericht naar vermiste Théo Hayez
EPA Opsporingsbericht naar vermiste Théo Hayez
5 .
EPA .

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Berlinda Strongman

    Hopelijk voor ouders een snelle zekerheid. Dat ook zij niet in onzekerheid moeten blijven leven. Wat het allemaal nog erger maakt. Sterkte en te hopen op een goede afloop?

  • Lydia Appelmans

    Goed nieuws zal er niet meer komen, hopelijk wel zekerheid voor de familie.

Lees meer