Libanese soldaten in het dorp Adaisseh nabij de Libanees-Israëlische grens nadat ze een vermoedelijke Israëlische drone hebben neergehaald.
REUTERS Libanese soldaten in het dorp Adaisseh nabij de Libanees-Israëlische grens nadat ze een vermoedelijke Israëlische drone hebben neergehaald.

Libanon neemt “Israëlische” drones onder vuur

Militairen hebben het vuur geopend op drones die het luchtruim van Libanon binnenvlogen. De onbemande vliegtuigjes zouden vervolgens zijn teruggekeerd naar Israël. De relatie tussen Libanon en Israël staat al onder druk door een ander recent drone-incident.

Het Libanese leger meldt dat de eerste drone rond 19.30 uur plaatselijke tijd opdook bij het dorp Adaisseh. Het toestel zou zijn omgekeerd nadat schoten waren gelost. Een tweede drone verscheen bij een ander grensdorp en draaide om zonder dat is geschoten.

Later is nog wel een derde onbemand vliegtuigje onder vuur genomen. Die trok zich ook terug. Een bron binnen de veiligheidsdiensten zegt dat militairen begonnen te schieten met hun geweren. Ze beschikken niet over luchtafweersystemen.

In Libanon was eerder deze week al woedend gereageerd nadat twee drones waren gecrasht bij Beiroet. Die komen volgens de Libanese autoriteiten uit Israël, dat overigens niet heeft toegegeven dat het de drones stuurde. President Michel Aoun vergeleek het voorval met een "oorlogsverklaring".

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Katja van Kooij

    Het wordt ook tijd dat Europa stelling neemt tegen Israël. Zij denken dat ze alles mogen en kunnen doen! Zonder dat er wat tegen wordt gedaan.

  • Jurgen Van der Vekens

    Helemaal mee eens Robert Gerts

Lees meer