De twee Fransen en hun gids verdwenen in het Pendjari National Park.
AFP De twee Fransen en hun gids verdwenen in het Pendjari National Park.

Lichaam gevonden in nationaal park in Benin nadat 2 Fransen vermist raken

In een nationaal park in Benin is een lichaam gevonden, twee dagen nadat 2 Franse toeristen en hun gids vermist raakten. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Afrikaanse land in een verklaring.

De drie raakten vermist in het Pendjari National Park en "vandaag is er een lichaam gevonden", zei de verklaring die laat gisteravond werd vrijgegeven. Het lichaam is nog niet geïdentificeerd en de regering waarschuwt voor voorbarige conclusies.

Grootste voorzichtigheid 

Benin blijft voorlopig gespaard van het islamistisch geweld dat elders in West-Afrika opduikt. In buurland Burkina Faso waren er al verschillende terreuraanslagen. "De nabijheid van Burkina Faso, Niger en Nigeria - allemaal landen die hebben af te rekenen met gewelddadig extremisme - en de porositeit van zijn grenzen, maken Benin vatbaar voor terreurdreigingen", zei het Afrikaanse Instituut voor Security Studies.


Frankrijk heeft zijn burgers laten weten dat het terroristische risico niet volledig kan worden uitgesloten in Benin en adviseerde hen om er de grootste voorzichtigheid te betrachten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer