AFP

Licht gaat uit in oudste Franse kerncentrale

De oudste nog werkende kerncentrale van Frankrijk wordt definitief buiten bedrijf gesteld. In de drukwaterreactor van Fessenheim in de Elzas gaat maandagavond laat het licht langzaam uit. De stillegging is dinsdagochtend voltooid.

Het eerste reactorblok van het complex aan de Rijn, dat sinds eind 1977 elektriciteit produceerde, werd al in februari uitgeschakeld. Nu volgt het laatste. Tegenstanders van kernenergie, onder meer uit Duitsland en Zwitserland, roepen al jaren dat de centrale bij de grens met Baden-Württemberg een groot gevaar vormt voor de omgeving. Eigenaar EDF gaat zich in Fessenheim toeleggen op duurzame energie. Dat wordt een innovatief Frans-Duits project.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jan arnouts

    Een voorbeeld voor alle Belgische centrales die ondertussen sterk verouderd en onbetrouwbaar zijn. Ze zijn immers goed voor de schroot en kosten ons handenvol geld voor al dat oplapwerk. Want het enige dat men doet is gewoon oplappen en starten maar. Zo zie je maar hoe er met onze veiligheid wordt gespeeld. Een echte schande!

Lees meer