Twee van de vier opvarenden, een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg, werden een dag na het ongeval al gevonden in het water bij Boulogne.
ANP Twee van de vier opvarenden, een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg, werden een dag na het ongeval al gevonden in het water bij Boulogne.

Lijk van vermiste opvarende kotter uit Urk gevonden

Duikers van de Nederlandse marine hebben woensdag het lichaam gevonden van een van de twee vermisten van de kotter uit Urk, die eind januari zonk in het Kanaal tussen het Engelse Hastings en het Franse Boulogne. Dat melden de marine en de gemeente Urk.

Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vermiste man uit Urk of de Portugees. Met de vondst van de man zijn nu drie van de vier opvarenden uit het water gehaald. De marine hoopt de vierde dode ook zo snel mogelijk te vinden in het wrak van het vissersschip Z-85 Morgenster.

Twee van de vier opvarenden, een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg, werden een dag na het ongeval gevonden in het water bij Boulogne. De diepe ligging van het wrak (30 meter) bemoeilijkte daarna de zoektocht naar de andere twee vermisten.

Lees meer