Vanuit de rechtbank werden enkel foto's vrijgegeven waarop schutter Brenton Tarrant onherkenbaar is gemaakt.
AFP Vanuit de rechtbank werden enkel foto's vrijgegeven waarop schutter Brenton Tarrant onherkenbaar is gemaakt.

LIVE. Haalde terrorist inspiratie in de Balkan?

Bij twee schietpartijen in moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn 49 doden gevallen en 48 gewonden, van wie een twintigtal zwaargewond is. De schutter zond de schietpartij live uit en plaatste kort voor de aanslag een haatdragend manifest online waarin hij zijn extreemrechts motief verklaart. De dader, vermoedelijk uit racistische kringen, schoot met automatische wapens op de gelovigen en handelde waarschijnlijk alleen. Vandaag verscheen hij voor het eerst in de rechtbank, waaruit enkel foto’s zijn vrijgegeven waarop de dader onherkenbaar is gemaakt.

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Janneke Alsberg

    dit schokkend voorval legt de vinger op een diepe mega-maatschappelijke wonde die we niet echt willen in het gelaat zien. Door de globalisering, massale migraties, sociale media, demographische snelle evoluties zijn mega culturen en religies, die anders afgelijnd waren, nu in een intens kluwen verwikkeld. Niemand die daar echt klaar inziet, wat een eerste vereiste is om dan pas na te denken over mogelijke consensus opbouwende en helende strategieen.

  • Jan Groenendaal

    Lone wolfs, kaarsjes branden, emoties, nog meer agressie opwekkende factoren zoals media heisa, dictatuur, controle en dogma, de mensheid zal het nooit leren en blijft steeds gelijkaardige rondjes draaien. Ontelbare gelijkaardige feiten met de vleet, zelfs van een eeuw en meer geleden die straal worden genegeerd. En de gruwelijkse misdaden zij deze die je niet merkt en waarover niet gesproken wordt. Maar die zijn natuurlijk niet interessant voor de media e.a. .

Lees meer