Bij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied.
ANP Bij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied.

Logeerpartij mondt uit in drama: twee kinderen komen om bij woningbrand net over Nederlandse grens

Een logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een drama: twee jonge kinderen van 6 en 9 jaar zijn om het leven gekomen bij een woningbrand. De oma van het ene kind en de vader van het tweede slachtoffer moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen tevergeefs probeerden te redden uit de brandende woning. Een derde kind bleef ongedeerd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied in de gemeente Alphen-Chaam in de buurt van de Belgisch-Nederlandse grens. De kinderen logeerden bij de vrouw. Zij is de oma van een van de twee kinderen die zijn omgekomen. Het andere slachtoffer was een vriendje. 

Toen de politie als eerste ter plaatse kwam, werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen en mogelijk niet naar buiten waren gekomen. De bewoonster van de woning had samen met een andere kind wel naar buiten kunnen vluchten. Door de hevige vlammenzee konden de agenten niet meer naar binnen. Ook de brandweermannen, die een minuut later arriveerden, konden de woning niet meer betreden. Ze begonnen meteen te blussen. Even werd er nog gehoopt dat ook de kinderen van 6 en 9 uit de woning waren gevlucht. Maar die hoop was van korte duur, want korte tijd later werd de gruwelijke waarheid duidelijk toen brandweermannen twee stoffelijke overschotten troffen op de eerste verdieping. De jongens hadden de brand niet overleefd.

Naastgelegen chalet

Bij de brand is de vrouw die er woonde gewond geraakt, evenals de vader van een van de kinderen. Hij sliep in een naastgelegen chalet en wilde de brandende woning ingaan om de kinderen te redden. Beiden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De woning is door de brand grotendeels verwoest. Dat maakt de berging van de lichamen lastig omdat de woning niet meer stabiel is. 

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Obi Williams

    Afschuwelijk, veel sterkte

  • frans hertens

    Dus als ik het goed begrijp aanhouderij!

Lees meer