In München is een deel van de luchthaven ontruimd. Alle passagiers van terminal 2 moesten terug door de veiligheidscontrole. Ook delen van terminal 1 werden gesloten omwille van de veiligheid.
Peter Kneffel/dpa In München is een deel van de luchthaven ontruimd. Alle passagiers van terminal 2 moesten terug door de veiligheidscontrole. Ook delen van terminal 1 werden gesloten omwille van de veiligheid.

Luchthaven München terug vrijgegeven na veiligheidsincident, 130 vluchten geannuleerd

Het vliegveld van het Duitse München heeft vandaag zeker 130 vluchten geschrapt na een incident met een passagier. De man was zonder controle achter de douane gekomen waarna de luchthaven de twee terminals deels sloot en de politie naar hem op zoek ging.

Na ongeveer tweeënhalf uur zei een luchthavenwoordvoerder dat de gezochte persoon volgens de politie opgepakt was. Een uur later gaf de politie de volledige luchthaven vrij. Ondertussen was onderzocht waar de passagier zich had opgehouden, zegt de luchthavenwoordvoerder. 

“Passagiers moeten de hele dag rekening houden met vertragingen”, zegt de luchthaven. Passagiers moeten contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij voor meer informatie. In totaal waren er vandaag ongeveer 1.200 vertrekken en aankomsten gepland in München.

De politie greep in omdat een passagier, uit een zogenaamd onveilig derde land, terminal 2 was binnengekomen. Via een nooduitgang zou die persoon in een zone zijn geraakt waar slechts gecontroleerde passagiers mogen komen, zei de luchthavenwoordvoerder. De politie zou daarom veiligheidsmaatregelen genomen hebben die in overeenstemming zouden zijn met de Europese richtlijnen.

Alle passagiers in de bewuste zones van de terminals moesten opnieuw gecontroleerd worden, zei een woordvoerder van de politie. Ook zones B en C van terminal 1 werden ontruimd. De luchthaven verdeelde water aan getroffen passagiers en informeerde hen via luidsprekers en Twitter.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer