Boeing 737 MAX-kisten aan de grond op de luchthaven van Seattle in de VS.
REUTERS Boeing 737 MAX-kisten aan de grond op de luchthaven van Seattle in de VS.

Luchtvaartautoriteit VS heeft meer tijd nodig om Boeing 737 MAX te beoordelen

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft meer tijd nodig om de beoordeling van het certificaat van de Boeing 737 MAX af te ronden. De bevindingen en de aanbevelingen worden de "komende weken" verwacht.

De goedkeuring van de FAA is noodzakelijk om de 737 MAX-vliegtuigen opnieuw passagiers te laten vervoeren. "De FAA blijft het grondige proces doorlopen, voordat het vliegtuig weer ingezet kan worden voor passagiers", verklaarde een woordvoerder in een mededeling.

Die mededeling komt er nadat United Airlines vrijdag aankondigde dat het niet met de Boeing 737 MAX-vliegtuigen zal vliegen tot 19 december. Dat is een maand later dan gepland, waardoor bijna 4.000 vluchten geannuleerd worden. Volgens de luchtvaartmaatschappij worden er in november 93 vluchten per dag geschrapt en in december ongeveer 96.

Het toestel wordt aan de grond gehouden na twee ongevallen in maart waarbij 346 doden vielen.

Bekijk ook: Boeing wist al jaar van softwareproblemen 737 MAX

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Febe Chapin

    Probleem nog steeds is dat de FAA vol zit met mensen van Boeing zelf, omdat niemand anders het software kent..

  • DIRK RASSCHAERT

    Ik dacht nochtans dat Boeing na het toegeven van hun fout gezegd had dat ze zeker in september terug gingen vliegen? Er was toch niets mis?

Lees meer