REUTERS

Luchtvaartmaatschappij Alitalia verplicht passagiers om mondmasker te dragen

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia verplicht passagiers om mondmaskers te dragen op de drukbezette vluchten, als mensen niet op een veilige afstand van elkaar kunnen geplaatst worden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De maatregel wordt met onmiddellijke ingang ingevoerd. De regeling geldt als door een groot aantal reizigers aan boord de veiligheidsafstand van 1 meter niet gerespecteerd kan worden. 

Passagiers zonder mondmasker kan de toegang tot het toestel worden ontzegd, waarschuwt Alitalia. De luchtvaartmaatschappij raadt de reizigers ook aan om het mondmasker te dragen in luchthavens, bij het boarden en bij het verlaten van het toestel.

Heel wat landen hebben de vluchten naar Italië fors beperkt. Het aantal vluchten dat Alitalia uitvoert, is daardoor fel afgenomen.

Lees ook: Ziekenhuisnoodplan van kracht: wat met je afspraak? En hoe weet je of je ingreep dringend is?

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer