Emmanuel Macron.
EPA Emmanuel Macron.

Macron belooft "onophoudelijke strijd tegen islamterrorisme"

Emmanuel Macron heeft de Fransen gevraagd om samen front te vormen. De Franse president beloofde daarnaast ook onophoudelijk te strijden tegen islamterrorisme. Hij zei dat tijdens een eerbetoon aan de vier personen die vorige week omgebracht werden bij een steekpartij in een Parijs politiecommissariaat.

"Jullie collega's zijn gevallen onder de slagen van een islam die van het rechte pad is afgeraakt", aldus Macron. "Het is aan ons om die islam uit te roeien." 

De Franse president riep de hele natie op zich te mobiliseren tegen "het veelkoppige islamitische monster". Tegelijk loofde Macron "de onverzettelijke Franse geest van verzet".

"Alleen de instellingen zullen niet volstaan om die strijd te voeren”, zei Macron in een toespraak voor verschillende hooggeplaatste politici. "Het is het hele land dat zich moet verenigen, dat zich moet mobiliseren om te handelen. Het is absoluut geen strijd tegen een religie, maar tegen een afwijking die leidt naar terrorisme.”

De vier slachtoffers -onder wie drie agenten- kregen postuum van minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner het Légion d'Honneur toegekend.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Verbelen

    Macron kan dan samen met Jambon ten strijde trekken, Les héros

  • Leonarda Van Opbroecke

    Te laat!!!! Zolang EU geen drastische maatregelen neemt tegen zowel radicalisering en migratie uit Islamitische landen is Europa om zeep.

Lees meer