2 President Macron tijdens een persconferentie op de NAVO-top in Londen.
Photo News President Macron tijdens een persconferentie op de NAVO-top in Londen.

Macron vergadert zondag met ministers over toekomst pensioenen

De Franse president Emmanuel Macron en zijn eerste minister Edouard Philippe komen zondagavond op het Elysée samen met de ministers die betrokken zijn bij de pensioenhervorming. Dat is aan AFP bevestigd.

Het gaat om een "werkvergadering met de eerste minister en de betrokken ministers", klinkt het.
Premier Philippe beloofde tegen woensdag een duidelijk project klaar te hebben.

Momenteel heeft Frankrijk 42 verschillende pensioenstelsels, terwijl de regering naar één uniform systeem met punten wil. Dat is volgens de regering rechtvaardiger, maar tegenstanders vrezen vooral lagere uitkeringen.

2 800.000 betogers protesteerden donderdag  5 december tegen de beoogde pensioenhervorming van de regering Macron.
Photo News 800.000 betogers protesteerden donderdag 5 december tegen de beoogde pensioenhervorming van de regering Macron.

Donderdag gingen in Frankrijk minstens 800.000 ontevreden mensen op straat om te betogen tegen de geplande hervorming. De vakbonden en andere sociale organisaties roepen op tot een nieuwe stakingsdag aanstaande dinsdag. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer