Een deel van het dorp Sobame Da ligt in puin nadat een groep aanvallers er maandagochtend een ware ravage aanrichtte.
REUTERS Een deel van het dorp Sobame Da ligt in puin nadat een groep aanvallers er maandagochtend een ware ravage aanrichtte.

Mali stelt dodentol van aanval bij: 35 slachtoffers, waarvan 24 kinderen

In Mali hebben de autoriteiten de dodentol van een aanval op een dorp in het centrum van het land naar beneden bijgesteld. In plaats van 95 doden, kwamen er ongeveer 35 mensen om het leven, zei premier Boubou Cisse dinsdag na een bezoek aan Sobame Da, in de regio Mopti. Onder de doden bevinden zich ook 24 kinderen.

Het dorp werd maandag in de vroege uurtjes aangevallen door onbekende, gewapende personen. De premier had het over "vreselijke" taferelen, en het lijkt erop dat de kinderen in de rug werden geschoten. De aanvallers doodden ook dieren en staken woningen in brand, aldus de regering. Er wordt een onderzoek geopend.
Hoewel aanvankelijk werd gesproken over een mogelijke terreuraanval, zijn er nu aanwijzingen dat etnische spanningen aan de basis liggen van het bloedbad. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roland Verhoeven

    we weten allemaal wie in Mali dit soort streken blijft uithalen en waarom het Franse leger daar zit. Het broederschap van het geloof van de vrede roert zich aardig...recent onderzoek toont dan ook aan dat wereldwijd 80% van alle terreurslachtoffers christenen zijn...raad eens naar de daders?

  • Jean Paul Peelos

    Sobame Da is een katholiek dorp. Op het ogenblik van de inval en moordpartij was er een viering aan de gang ter ere van het vormsel van een groep jongeren.

Lees meer