Mama weet niet dat ze zwanger is en bevalt dan van... 6,4 kg zware baby

Maxxzandra Ford is verpleegster én mama van drie kinderen. Zwangerschappen hebben voor haar dus geen geheim meer, maar die laatste had ze toch niet zien aankomen. "Ik voelde me niet misselijk en moest niet overgeven", verklaarde de 26-jarige Amerikaanse aan Fox 13. "Ik werd ook niet dikker, ik was gewoon aan het werk."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen er uiteindelijk toch wat kilootjes bijkwamen, ging Maxxzandra naar de dokter. Die vertelde haar dat ze al... 35 weken zwanger was.
Op 29 januari kwam Avery op natuurlijke wijze ter wereld, een huzarenstukje als u weet dat de baby... 6,4 kilogram woog. "Toen zijn hoofdje eruit kwam, wist ik dat hij meer zou wegen dan 4,5 kilo. Maar zo dik? Dat had ik niet verwacht."

Avery is de zwaarste baby die ooit geboren werd in het St. Joseph's Women's Hospital in Tampa. Zijn toestand wordt op de voet gevolgd, maar voorlopig stelt hij het goed. "In dit soort gevallen kunnen complicaties optreden, denk maar aan ademhalings- en voedingsproblemen of een te lage bloedsuikerspiegel", aldus een neanatoloog. Avery zal echter snel naar huis mogen.

Een gemiddelde Amerikaanse baby weegt 3,4 kilogram, deze knaap doet dus bijna dubbel zo goed. Voor het Guinness Book of Records komt Avery echter nog zo'n 3,5 kilogram tekort.

AP

Lees meer