3 Sonny Kim
AP Sonny Kim

Man belt hulpdiensten VS en schiet agent dood

In Cincinnati in het noordoosten van de Verenigde Staten heeft een man naar het noodnummer gebeld en de agenten die hem ter hulp kwamen meteen beschoten. Eén van de politiemensen kwam om het leven. Dat bericht CNN zondag. Ook de schutter zelf stierf aan zijn verwondingen.

De dader, Trepierre Humons, belde naar het nummer 911 waarbij hij verklaarde een man met een vuurwapen te hebben zien zwaaien. Hij gaf een beschrijving van hemzelf en noemde de plaats waar hij zich bevond. Humons wachtte de agenten op, met een geweer in zijn handen. Toen die arriveerden werd één van hen, de 48-jarige Sonny Kim, meteen neergeschoten. Daarna opende Humons het vuur op twee van zijn collega's.

Het kwam tot een gevecht, waarbij zowel de agent als de schutter gewond raakten en in het ziekenhuis overleden aan hun verwondingen.

Dat bleek uiteindelijk ook de bedoeling van Hummons: op zijn Facebook-pagina had hij laten weten zelfmoord te willen plegen. In een sms luidde het "zelfmoord met hulp van de politie". Tientallen mensen reageerden op zijn post, maar niemand verwittigde de ordediensten.

3
AP
3
AP

Lees meer