illustratieve foto
THINKSTOCK illustratieve foto

Man bevriest dode moeder 3 jaar om pensioengeld niet te verliezen

Uit geldnood zou een man uit de staat Kentucky, in de Verenigde Staten, zijn moeder drie jaar lang ingevroren hebben, om zo de begrafenis uit te stellen en het pensioen op te strijken. De vrouw overleed op natuurlijke wijze in het voorjaar van 2011 op 96-jarige leeftijd, verklaarde een politiewoordvoerster.

Terwijl de bedlegerige vrouw haar laatste levensjaren thuis doorbracht, verzonk haar zoon volgens CNN in steeds grotere financiële problemen. De man bekommerde zich om haar en was eveneens aangewezen op haar pensioen en op de sociale verzekering. Toen ze stierf, wou hij dat inkomen niet verliezen en dus schoof hij de begrafenis maar op de lange baan.

Onderzoek
De bevoegde instanties stelden zich echter vragen omtrent (het uitblijven van) tekenen van leven vanwege de vrouw. Omdat die uitbleven, werd een onderzoek naar oplichting begonnen. Toen een politieman de zoon eind maart wilde bevragen en zijn geheim na drie jaar dreigde ontdekt te worden, schoot hij zichzelf dood. Rechercheurs ontdekten het lichaam van de moeder ingewikkeld in een zeil onder een houten kist op het einde van de oprit.

Lees meer