Links: Michaël Chiolo. Rechts: Chérif Chekatt.
RV Links: Michaël Chiolo. Rechts: Chérif Chekatt.

Man die cipiers neerstak had contact met dader van aanslag op kerstmarkt Straatsburg

De man die dinsdag twee cipiers in een Franse gevangenis aangevallen heeft, onderhield een briefwisseling met Chérif Chekatt. Dat is de terrorist die eind vorig jaar de aanval op de kerstmarkt in Straatsburg uitvoerde. “Die brieven hadden een religieuze toon, maar bevatten niets dat de aandacht trok van de inlichtingendiensten”, aldus een bron dicht bij het onderzoek.

Tijdens zijn aanval op de gevangenisbewakers maakte Michaël Chiolo duidelijk dat hij Chekatt wilde wreken, aldus de Parijse procureur Rémy Heitz. Chekatt bracht bij zijn aanslag vijf mensen om en werd na een klopjacht van twee dagen gedood door de veiligheidsdiensten. Chiolo en Chekatt zaten tussen september 2014 en februari 2015 allebei in de gevangenis van Epinal, maar vertoefden volgens een gevangenisbron niet in dezelfde cel.

In het onderzoek naar de aanval in de gevangenis van Condé-sur-Sarthe zitten drie mensen nog opgesloten: een stel dat zich in dezelfde ruimte bevond als die waar de aanval plaatsvond, en een vrouw. Die laatste had de 34-jarige vriendin van Chiolo onderdak gegeven. De vriendin kwam om bij de aanslag. Chiolo raakte zelf lichtgewond en ligt nog in het ziekenhuis. Net als Chiolo was ook Chekatt in de gevangenis geradicaliseerd.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Verachtert

    die dader in de isoleercel een week of 4

Lees meer