RV

Man die vrouw in Berlijn van trap stampte, krijgt bijna 3 jaar cel

Een man die vorig jaar oktober in Berlijn op de trap van de metro een vrouw van achteren schopte zodat ze hard viel, moet twee jaar en elf maanden de gevangenis in. Dat heeft een rechtbank in Berlijn vandaag bepaald. Het incident, waardoor de studente haar pols brak, werd gefilmd door een bewakingscamera en ging de hele wereld rond.

De brute aanval vond plaats op 27 oktober in Berlijn en wekte heel veel afschuw op in Duitsland. De daad kreeg de nodige aandacht nadat de Duitse krant Bild uitpakte met de beelden van de bewakingscamera.

De video toont hoe de vrouw kort na middernacht de trap afloopt in het metrostation in de Hermanstrasse. Vier jonge mannen duiken op. Een kerel met sigaret en bierfles in de handen, loopt achter haar aan. Hij versnelt en haalt plots uit naar het nietsvermoedende slachtoffer. Ze stort naar beneden en landt op haar gezicht en bovenlichaam.

De dader kijkt nog rustig naar hoe de vrouw een pijnlijke val maakt en wandelt dan ontspannen naar een andere uitgang met zijn vrienden. Onderaan de trap wordt de vrouw door medereizigers geholpen en uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

De 28-jarige Bulgaar heeft bekend en excuses aangeboden. Waarom hij de vrouw van de trap stampte, is niet duidelijk.

Lees meer