2 Hulpdiensten doen er alles aan om de ongelukkige Brit te helpen.
AD Hulpdiensten doen er alles aan om de ongelukkige Brit te helpen.

Man gestorven nadat hij urenlang ondersteboven aan 90 meter hoge schoorsteen in Engeland bungelt

De man, die vandaag in Carlisle, in het noordwesten van Engeland, uren ondersteboven aan een bijna 90 meter hoge schoorsteen van een vroegere fabriek heeft gehangen, is dood. Dit heeft de plaatselijke politie bevestigd. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de man in zijn benarde positie is terechtgekomen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vermoed wordt dat de waaghals vannacht in de Dixons Chimney is geklommen. Media in het Verenigd Koninkrijk melden dat omwonenden de man hoorden schreeuwen en daarop de politie waarschuwden. De hulpdiensten spoedden zich omstreeks half drie naar de plek des onheils. 

Ondersteboven

Op videobeelden is te zien hoe de man, ogenschijnlijk aan zijn kleding, aan de top van het stenen gevaarte hangt. Zijn benen steken in de lucht. De hulpdiensten probeerden urenlang om hem op een veilige manier weer op de begane grond te brengen. Een reddingspoging met behulp van een helikopter is helaas mislukt, meldt Sky News. Er stond ook een kraan opgesteld om te helpen bij de redding. De wegen in de omgeving zijn afgesloten. 

“Vanwege zijn precaire positie is het nog niet mogelijk geweest om de man te redden”, zei Matt Kennerley van de politie van het graafschap Cumbria, aan de Britse omroep BBC. “We proberen nu om de man langs onder te bereiken.”

2 Daar bungelt de man bovenaan de schoorsteen.
AD Daar bungelt de man bovenaan de schoorsteen.

Zeer complex

Een woordvoerder van de brandweer uit de regio Cumbria zei dat de redding een ‘zeer complex en lastig proces’ was. Er werden drones gebruikt om een goed overzicht van de situatie te krijgen.

Een team van vrijwilligers, gespecialiseerd in reddingen op grote hoogte, assisteerde bij de operatie. “Ik kan u verzekeren dat de hulpdiensten alles op alles zetten om dit probleem voor iedereen veilig op te lossen’’, aldus de brandweer. “De bescherming van leven is onze eerste prioriteit.’’

Al even geen reactie meer

 Aanvankelijk reageerde de man nog op de vragen van de reddingswerkers, maar de brandweer meldde nadien dat hij niets meer zei en niet meer bewoog. Het is niet duidelijk hoe hij in zijn benarde positie is terechtgekomen.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johanneke li

    Lijkt me raar dat ze geen manier vonden om hem te bevrijden; eerst een harnas om zijn middel en dit vastketenen aan de ijzeren treden, een helm omdoen, dan Zijn been losmaken en hem draaien. Soms gaan reddingswerkers veel te omzichtig te werk met veel tijdverlies tot gevolg

  • Marc Statham

    Moet vreselijke dood zijn daar zo 15 uur hangen,,

Lees meer