Links: de arrestatiefoto van Robert Lee Noy (52). Rechts: de tv-serie 'Roots’ behandelt de gruwel van de slavernijperiode in de VS.
Linn County Police Department Links: de arrestatiefoto van Robert Lee Noy (52). Rechts: de tv-serie 'Roots’ behandelt de gruwel van de slavernijperiode in de VS.

Man gijzelt huisgenote en verplicht haar serie over slavernij te kijken

Een Amerikaanse man (52) zit in de cel na een opmerkelijke gijzelneming. Hij verplichtte zijn huisgenote (37) om met hem de miniserie ‘Roots’ over de slavernijperiode in de VS te bekijken. De zwarte vijftiger wou haar zo “racisme beter doen begrijpen”.

De verdachte Robert Lee Noye (52) woont in Cedar Rapids, Iowa, een stad met voornamelijk witte inwoners. Zijn huisgenote Jill Shelton (37) kreeg maandag de eis om samen met hem de negen uur durende miniserie ‘Roots’ (1977) te kijken, die de gruwel van de slavenhandel in de Verenigde Staten behandelt. De slavernijperiode begon al decennia voor de stichting van de Verenigde Staten (1776) en eindigde pas in 1865.

Indien de vrouw de tv-serie niet wilde kijken, zou Noye haar ombrengen, haar lichaam in stukken snijden en “de lichaamsdelen verspreiden op de I-380-snelweg naar Chicago”, luidt het in het uitgelekte politieverslag. De man kon in zijn woning worden ingerekend. Zijn huisgenote bleef ongedeerd.

Noye en Shelton hebben een tumultueuze relatie. De twee stapten in het verleden beiden naar de rechter om elk een straat- en omgangsverbod te laten instellen, maar verzoenden zich klaarblijkelijk toch. Of ze tegenwoordig een koppel dan wel louter huisgenoten waren, is niet duidelijk.

Noye kreeg twee aanklachten tegen zich te horen en werd in de boeien geslagen. De man liep in het verleden een pak drugsveroordelingen op. Hij blijft minstens nog tot 6 maart in de cel.

De trailer van ‘Roots’ (1977)

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Gijbels

    Roots één van de beste series die ze ooit gemaakt hebben

  • Geert Van de Moortele

    Roots is fantastische TV ! Net zoals de Waltons en Rich men poor men !!

Lees meer