2 De Kilauea op Hawaï  geldt als een van de actiefste vulkanen.
AP De Kilauea op Hawaï geldt als een van de actiefste vulkanen.

Man klimt over hek en valt in krater vulkaan Hawaï

Een militair op verlof heeft woensdag een val van meer dan twintig meter gemaakt in een vulkaankrater op Hawaï. De 32-jarige man klom over het veiligheidshek van de Kīlauea, de gevaarlijkste vulkaan op de eilandengroep.

De man wiens verdere identiteit niet werd vrijgegeven zocht wellicht een betere plek om foto’s te nemen en klom verder naar de rand. Hij moet daarbij zijn evenwicht hebben verloren. De militair viel in de krater en kwam zo’n twintig meter diep op een uitstekende richel terecht.

Een andere toerist in het nationale park belde de hulpdiensten nadat de man over het hek was gekropen. Een reddingsploeg had meer dan twee uur nodig om hem in de krater te lokaliseren. De man werd al bij duisternis rond 21 uur gevonden. Bij de reddingswerkzaamheden werd een luchtmachthelikopter ingezet. De zwaargewonde man werd op een draagberrie per lier met de helikopter uit de krater getrokken. Hij is daarna met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgevlogen. Over zijn huidige toestand is niets bekend. Een wandelaar overleefde twee jaar geleden een val in de krater niet.

De Kilauea op Hawaï geldt als van de actiefste vulkanen. De laatste uitbarsting dateert nog maar van juni vorig jaar. De uitgespuwde lava verwoestte toen minstens zeshonderd huizen.

2 De meest recente uitbarsting van de Kilauea dateert van juni 2018. (archieffoto juni 2018)
Photo News De meest recente uitbarsting van de Kilauea dateert van juni 2018. (archieffoto juni 2018)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ray Van gucht

    Ik ben daar geweest en je komtdaar niet dichtbij hoor

Lees meer