Een man scheurde een kunstwerk van Picasso, ‘Bust of a Woman’, kapot in Tate Modern in Londen.
Alamy/AFP Een man scheurde een kunstwerk van Picasso, ‘Bust of a Woman’, kapot in Tate Modern in Londen.

Man opgepakt nadat hij Picasso van 20 miljoen kapotscheurt in Tate Modern

De Britse politie heeft een man opgepakt die zaterdag een schilderij van Pablo Picasso heeft vernield in het razend populaire museum Tate Modern in Londen. Het kunstwerk van de wereldberoemde schilder was maar liefst 20 miljoen pond (omgerekend zo’n 23,51 miljoen euro) waard. Dat meldt BBC. 

Volgens de politie heeft Shakeel Massey, een 20-jarige man uit Londen, zaterdag een kunstwerk van Picasso kapotgescheurd in Tate Modern. Het gaat om ‘Bust of a Woman’. Op het peperdure schilderij wordt Picasso’s muze en minnares Dora Maar, een Franse kunstenares, afgebeeld tijdens de laatste maanden van de nazibezetting. De Spaanse kunstenaar schilderde het portret in mei 1944 in Parijs, zo staat op de website van Tate Modern te lezen. 

Een team van kunstexperts onderzoekt momenteel de schade. Het is niet bekend waarom de man het kunstwerk vernielde. Er volgt een hoorzitting op 30 januari. Een woordvoerder van Tate Modern meldt nog dat het museum de deuren niet zal sluiten door het incident. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    Geef hem maar een gevangenisstraf van enkele maanden wegens vandalisme.

  • lottie Guillaume

    Hem doen betalen en een fikse gevangenisstraf geven.

Lees meer