De man lag achterin de wagen, verstopt onder dekens en een tapijt.
RV - HLN De man lag achterin de wagen, verstopt onder dekens en een tapijt.

Man probeert schoonbroer uit Marokko onder tapijt mee naar België te smokkelen

In de haven van de Spaanse enclave Melilla heeft de politie een Belg (36) betrapt die vanuit Marokko zijn schoonbroer na een gezinsvakantie illegaal mee naar België wilde smokkelen. De man lag achterin de wagen, verstopt onder dekens en een tapijt.

De politie ontdekte de illegale passagier donderdagavond omstreeks 23.30 uur bij een controle in de haven van Melilla, een Spaanse enclave op het vasteland van Marokko. Het gezin, dat op reis was met hun vier minderjarige kinderen, zou er een veerboot nemen naar het Spaanse Malaga. Van daaruit zouden ze via Spanje en Frankrijk terugreizen naar ons land.

De 34-jarige broer van de moeder van het gezin lag op de achterbank en was verstopt onder dekens en in een tapijt. Toen de politie hem vond, vertoonde hij tekenen van uitdroging en en uitputting. Volgens de politie wilde hij illegaal meereizen tot in België. 

De Belgische bestuurder (36) en zijn Marokkaanse schoonbroer (34) werden allebei gearresteerd en verschenen vrijdag voor een rechter. Of ze daarna werden vrijgelaten of niet, is niet duidelijk.

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rachida EL Rhanouti

    @Sonja Geirland inderdaad de controles zijn daar heel streng. Ik ken de route en uitdroging en uitputting op zo'n korte afstand is onmogelijk. Van de stad Nador naar de Spaanse enclave Melilla, is hoogstens een half uurtje rijden. Wij gingen regelmatig in Melilla tanken en naar de Lidle om inkopen te doen. Dus geloof niet alles wat de media schrijft.

  • Sonja Geirland

    Hedwig jacobs hier wil ik toch even iets rechtzetten, wij reden verschillende keren naar marokko met de wagen, de controles daar bij terugkomst in spanje waren extreem streng, wij moesten uit de wagen en die werd totaal doorzocht met een hond zelfs in de wagen , dus de controles zijn zeeeeer streng ,

Lees meer