Mensen komen op voor de Amerikaanse politie. Archieffoto uit 2014.
AFP Mensen komen op voor de Amerikaanse politie. Archieffoto uit 2014.

Man schiet twee agenten dood door raam restaurant in Florida

In Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn deze nacht twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen.

De twee hulpsheriffs waren rond 15 uur lokale tijd aan het eten in een restaurant in Trenton. "Een verdachte wandelde tot aan de zaak en schoot beide hulpsheriffs door de ruit neer", zo zegt het kantoor van de sheriff in een mededeling. "Toen andere hulpsheriffs ter plekke kwamen, vonden ze de schutter die buiten het restaurant overleden was." Voorlopig is nog niets bekend over een mogelijk motief.

Onder meer president Donald Trump reageerde al verslagen op het nieuws. "Mijn gedachten, gebeden en deelneming voor de families, vrienden en collega's van de twee hulpsheriffs van Gilchrist County (HELDEN) die hun leven verloren tijdens het uitoefenen van hun ambt", luidt het op Twitter.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.                                                   

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • zulma terrana

    Daar sta je dan met je "a good guy with a gun can stop a bad guy with a gun " zever .Zelfs 2 good guys with a gun worden gewoon weggeblazen . Als een "bad guy" mensen wil neerschieten zullen er eerst een paar neergekogeld worden voor ook maar 1 good guy with a gun beseft wat er gebeurd . Dat begrijpen ze ginder niet echt goed . Bidden erna dat kunnen ze redelijk goed .

  • sunita ram

    En nog steeds wordt de wapenwet niet aangepast!

Lees meer