Laroy Battle (19) wordt verdacht van dubbele moord.
Chicago Police Laroy Battle (19) wordt verdacht van dubbele moord.

Man uit Chicago schiet twee tieners dood die hem vroegen hoe groot hij was

Jasean Francis (17) en Charles Riley (16) gingen wat snoep halen in een winkel in Chicago, toen ze op de 19-jarige Laroy Battle botsten. Battle is met zijn bijna 1,91 meter redelijk lang en de tieners wilden graag van hem weten hoe groot hij precies was. Even later schoot Battle hen allebei dood in een steegje.

Het drama gebeurde al twee weekends geleden op 20 juni. Jasean Francis en Charles Riley hadden snoep gekocht in een nachtwinkel en waren met nog een derde vriend op weg naar huis. Laroy Battle zou hen die zaterdag gevolgd zijn en zou rond 17 uur in een steeg negen keer hebben gevuurd op de jongens. Francis en Riley werden nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar werden ze doodverklaard. De derde jongen ontsnapte aan de kogelregen.

Volgens de politie hadden de tieners Battle gewoon gevraagd hoe groot hij wel was. “In de hoop dat ze zelf ooit zo groot zouden worden”, aldus agent Brendan Deenihan. “Helaas zullen we de arme kinderen nooit meer helemaal zien opgroeien.”

De twee tieners zouden van “goede komaf” geweest zijn. Het waren hun moeders die hen hadden gevraagd snoep te gaan halen. De twee kenden Battle niet.

Opnieuw dodelijk weekend

Battle werd op beelden van bewakingscamera’s herkend door getuigen. De politie arresteerde de dader op beschuldiging van dubbele moord en drugsbezit. Hij bleek geen onbekende voor de politie en liep in het verleden ook al veroordeling op voor onwettig gebruik van een wapen.

Dat bewuste weekend van Vaderdag werden er in Chicago 104 mensen neergeschoten, onder wie 12 minderjarigen. Afgelopen weekend stierven er in de stad minstens dertien burgers door kogels. Onder de dodelijke slachtoffers ook een babyjongetje van amper één jaar en een meisje van tien.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer