Ter illustratie.
Thinkstock Ter illustratie.

Man verkracht pony's onder invloed drank en drugs

Tegen een ponyverkrachter uit het Nederlandse Rockanje (Zuid-Holland)  is vandaag voor de rechtbank in Rotterdam 60 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist.

De 23-jarige man heeft bekend dat hij in de periode van maart tot en met november 2014  toesloeg. Hij bond de pony's vast en vergreep zich aan vier viervoeters. De Rockanjenaar liep tegen de lamp toen iemand zijn auto bij de stal zag staan en zowel het kenteken als zijn signalement doorgaf aan de politie. Die stelde een onderzoek in en zag dat één van de pony's erg zweette en een wondje bij de billen had.

Op camerabeelden stond de man die precies leek op de persoon over wie de politie een melding had gekregen. Toen ook nog het dna in de pony overeenkwam met dat van de verdachte, werd hij opgepakt. Ook het dna uit een eerder verkrachtte pony bleek later te matchen met dat van de Rockanjenaar.

Camera's
De eigenaren van de stal hadden camera's opgehangen nadat ze merkten dat iemand hun dieren misbruikte. De man, die zich in de rechtszaal zichtbaar doodschaamde, zei onder invloed van drank en pillen tot zijn daad te zijn gekomen. Een echte verklaring voor zijn daden kon hij echter niet geven. Het Openbaar Ministerie wil dat hij professionele hulp accepteert, anders moet hij alsnog de gevangenis in.

De uitspraak is over twee weken.

Lees meer