Man vindt pasgeboren baby in achtergelaten buggy op straat

In de Amerikaanse stad Los Angeles is begin deze week een pasgeboren baby op straat gevonden. Het kind was naar verluidt pas een dag oud toen het door een voorbijganger ontdekt werd in een achtergelaten buggy, meldt de plaatselijke politie. Volgens verschillende media hing het jongetje nog aan de navelstreng vast.

Het donkerharige jongetje werd dinsdagmiddag rond half 1 ontdekt op het voetpad tegenover een kerk in de Californische stad. Alex Diaz had de buggy naar eigen zeggen maandagavond al op dezelfde plek zien staan, maar had er op dat moment niet verder bij nagedacht. Toen hij de volgende dag tijdens een wandeling met zijn zoontjes de buggy opnieuw zag, kreeg hij argwaan. "Iets zei me dat ik het van dichterbij moest bekijken", vertelde hij aan KTLA. Volgens hem was de baby in een dekentje gewikkeld en was hij duideljk aan het zweten.

Nadat de man de politie verwittigde werd het kind meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou bij aankomst gedehydrateerd geweest zijn, had een lage suikerspiegel en zijn toestand werd als "ernstige" omschreven. Gisterenochtend bleek zijn situatie echter al enorm verbeterd en "stelde hij het goed" volgens het ziekenhuispersoneel.

De politie zoekt nog naar getuigen van het incident en bekijkt momenteel bewakingsbeelden in de hoop de ouders van het kind te vinden.

Californië is een 'safe surrender'-staat, wat wil zeggen dat ouders pasgeboren baby's tot drie dagen oud zonder risico op vervolging kunnen achterlaten bij ziekenhuizen of de brandweer. Dit zolang er geen tekenen van misbruik zijn.

Lees meer