Marine Le Pen.
Photo News Marine Le Pen.

Marine Le Pen moet voor rechtbank verschijnen na verspreiden IS-foto's op Twitter

De voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen omdat ze beeldmateriaal van terreurgroep Islamitische Staat (IS) had verspreid op Twitter. 

Een onderzoeksrechter in Nanterre beval de verwijzing van Le Pen voor "verspreiding van gewelddadige beelden". Eind maart was ook RN-politicus Gilbert Collard doorverwezen voor soortgelijke feiten.

Le Pen had in december 2015, enkele weken na de IS-aanslagen in Parijs, drie foto's gedeeld via Twitter. Daarop waren folteringen en executies uitgevoerd door terreurgroep IS te zien. Le Pen postte ze als antwoord op de journalist Jean-Jacques Bourdin: hij vergeleek het FN (de toenmalige naam van haar partij was Front National, nvdr) met Islamitische Staat en zij wilde hem terechtwijzen.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VAN DESSEL

    Schandalig, zo'n "politiek proces" en een aanfluiting van "Vrijheid van Meningsuiting" ; de objectief-correct geconstateerde feiten zijn nu eenmaal "de feiten" . Daar een politiek-correct censuur paravent omheen plaatsen camoufleert de waarheid maar de feiten blijven evenwel "de feiten"

  • JAN krommentak

    Dit waren allemaal gedeelde foto's die circuleerde op het internet dus wat maakt het dan zo speciaal dat zij hiervoor moet vervolgt worden wie begrijpt dit ? of gaan we kranten , dagbladen en alle internet providers ook vervolgen .

Lees meer