Marine Le Pen.
AFP Marine Le Pen.

Marine Le Pen verwelkomt "echte grote overwinning" van haar partij

Marine Le Pen, de voorzitter van het extreemrechtse Rassemblement national, verwelkomt zondagavond de "echte grote overwinning" van haar partij bij de lokale verkiezingen in Frankrijk. Volgens haar is er een "echte klik" gemaakt.

"Dit is niet alleen een symbolische overwinning, er is een echte klik gemaakt want we zullen ook kunnen aantonen dat we in staat zijn om grote gemeenschappen te beheren", verklaarde Le Pen op de zender TF1 nadat bleek dat haar partijgenoot Louis Aliot op kop ligt in de stad Perpignan.

Als de officiële cijfers die overwinning bevestigen, zou het de eerste keer zijn dat extreemrechts de macht grijpt in Perpignan. Het zou ook de tweede grote Franse stad zijn die onder extreemrechts bestuur komt, na Toulon tussen 1995 en 2001.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Laetitia David

    Haar partij verliest de helft van hun zetels, en dat noemt men een overwinning bij extreemrechtse. Dit is pas echt komisch. Ze is gewoon zo een slechte verliezer dat ze zelf niet kan toegeven dat ze 50% minder stemmen hebben gehaald.

  • Ken Goeste

    Van Marine kan je moeilijk zeggen dat ze extreemrechts is. Van papa Le Pen ging dat nog. Blijkbaar heeft een belangrijk deel van de franse kiezers genoeg van de macarons die een beleid voeren waar de fransman enkel armer van wordt ,... en terecht. Ik heb ooit hier nog geschreven na de overwinning van macron dat de fransen hem gingen uitspuwen. Wat nu dus gebeurt.

Lees meer