Een schip van de Marokkaanse marine.  (archieffoto)
AFP Een schip van de Marokkaanse marine. (archieffoto)

Marokkaanse marine schiet op boot met migranten: één dode, drie gewonden

Op de Middellandse Zee heeft de Marokkaanse marine gisteren het vuur geopend op een boot met migranten die weigerde te gehoorzamen. Een Marokkaan van 22 kwam daarbij om. Drie mensen raakten gewond, een van hen verkeert in kritieke toestand.

De marine zegt in Marokkaanse wateren voor de kust van M'diq-Fnideg "gedwongen" geweest te zijn het vuur te openen op een 'go fast'. De krachtige motorboot werd bestuurd door een Spanjaard "die weigerde te gehoorzamen", zeggen de lokale autoriteiten.

Er waren 25 opvarenden, onder wie de Spaanse mensensmokkelaars, zegt een lokale ngo. Vier migranten raakten gewond. Eén van hen overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, verduidelijkt een vertegenwoordiger van de lokale autoriteiten. "Ze waren niet zichtbaar", zegt de bron. 

De Spaanse bestuurder van de boot werd opgepakt. Er loopt een onderzoek. 

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joachim Albert

    Ze waren verplicht te schieten omdat ze niet gehoorzaamden??? niet meer normaal... de chauffeur / bestuurder stopt niet en andere krijgt kogel in zijn hoofd.... het zal uw familie maar zijn

  • Dirk Bytebier

    Ze maken er daar geen problemen van niet Luisteren dan maar voelen , ze zullen mischien gaan nadenken dat ze beter blijven van waar ze komen

Lees meer