Archiefbeeld.
EPA Archiefbeeld.

Marokkaanse zeemacht redt 242 migranten van opblaasbare boten

De Marokkaanse zeemacht heeft 242 migranten gered die in nood waren geraakt in de Straat van Gibraltar, die Europa en Afrika verbindt. Dat hebben de staatsmedia gemeld.

De migranten, onder wie 50 vrouwen en 12 minderjarigen, waren onderweg naar Europa op verschillende opblaasbare boten, aldus het Marokkaanse persagentschap MAP. Sommigen kregen medische bijstand op de schepen van de zeemacht, die hen weer naar Marokko brachten.

Marokko wordt sinds een paar jaar gebruikt als toegangsweg voor duizenden Afrikanen die via Spanje Europa willen bereiken. In 2018 maakten bijna 117.000 migranten de gevaarlijke oversteek per boot. Dat waren er 55.700 minder dan het jaar ervoor.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • louis pippers

    Steek die mensen smokkelaars in de cel voor minstens 5jaar

  • Francinne Declerque

    Top, mooie actie en terug keurig afgezet op Afrikaans continent. Kunnen we niet gewoon de Marrokkaanse, Algerijnse en Libische kustwacht betalen om alle bootjes te onderscheppen en terug te brengen i.p.v. die ngo’s ? Daar wil ik wel gerust voor bijleggen.

Lees meer