2 Abror Azimov (c) kreeg levenslang.
AFP Abror Azimov (c) kreeg levenslang.

Medeplichtigen van aanslag op metro Sint-Petersburg krijgen celstraffen van 19 jaar tot levenslang

Elf mensen hebben zware straffen gekregen voor hun rol bij de aanslag op de metro in Sint-Petersburg in 2017 in Rusland. Daarbij vielen vijftien doden. De straffen variëren van 19 jaar cel tot levenslang.

Abror Azimov, die geldt als een van organisatoren van de islamistische aanslag, kreeg levenslang. Tien anderen kregen voor hun medeplichtigheid straffen van 19 tot 28 jaar.

De aanslag vond plaats op 3 april 2017. Er vielen vijftien doden en bijna zeventig gewonden. De dader, Akbarjon Djalilov (22) uit Kirgizstan, kwam om. 

Niemand van de medeplichtigen heeft schuld bekend. De enige vrouw van het gezelschap, Shokhista Karimova, kreeg 20 jaar. Ze schreeuwde naar de rechters dat die haar moesten vrijlaten.

2 Shokhista Karimova.
AFP Shokhista Karimova.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Daniel Van Buggenhout

    In dit land krijgen ze een sociale woning , een uitkering , en natuurlijk een gezinshereniging met al hun vrouwen en kinderen , allemaal voor niks want ze hoeven geen eurocent af te dragen , goe bezig linkse regering , en dan verwonderd kijken omdat het gat in de begroting azo groot is !

  • ANN LIMBOS

    Daar doen de rechters hun werk !

Lees meer