Beeld ter illustratie
iStock Beeld ter illustratie

Medische blunder van formaat: man per ongeluk besneden in Brits ziekenhuis

Een Britse man die door een fout van het ziekenhuis ten onrechte is besneden, krijgt een schadevergoeding van 20.000 pond (omgerekend zo’n 21.758 euro). Het ziekenhuis zegt de blunder enorm te betreuren, bericht de BBC.

De 70-jarige Terry Brazier had vorig jaar eigenlijk een ingreep aan zijn blaas moeten ondergaan in het Leicester Royal Infirmary. Hij lag na de ingreep zo'n twee uur te wachten tot iemand hem kwam informeren over de vergissing. De man kreeg naar eigen zeggen de mededeling: “Sorry, we hebben u besneden”. 

Het ziekenhuis gaf later in een brief toe dat noodzakelijke controles niet waren uitgevoerd. Daarom besloot Brazier het er niet bij te laten. "Er zijn grappen over gemaakt, maar dit heeft ook een serieuze kant", zei hij. "Het had slechter kunnen uitpakken voor iemand anders. Het foute lichaamsdeel had geamputeerd kunnen worden.”

“We hebben oprecht spijt dat deze fout zich heeft voorgedaan en ik wil deze gelegenheid aangrijpen om nogmaals mijn excuses aan te bieden aan de heer Brazier”, betreurt Andrew Furlong, algemeen medisch directeur van het Leicester Royal Infirmary. 

“We nemen dergelijke incidenten zeer serieus. Er werd destijds een grondig onderzoek uitgevoerd, zodat we kunnen leren uit onze fouten. We doen er alles aan om te voorkomen dat het opnieuw zou gebeuren. Hoewel een schadevergoeding deze fout niet ongedaan kan maken, hopen we toch dat het enige troost biedt.”

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • VAN ROMPAY FRANCIS

    is veel te weinig voor een verminking....

  • Ronny Vansteelandt

    Ik ben niet godsdienstig en wil zelf beslissen als ik hier al dan niet wil sterven met een stuk minder vel of orgaan in of aan men lijf. Snijden ze er wat teveel of verkeerd af gaan ze betalen. Nu is het een velletje, maar het is de eerste niet bij wie ze een been of arm verkeerdelijk geamputeerd hebben. Klinkt overdreven, maar wat moeder zaliger me gaf is me heilig.

Lees meer