2
AP

Meer bewondering wereldwijd voor Poetin dan voor paus Franciscus en Dalai Lama

De Russische president Vladimir Poetin oogst wereldwijd meer bewondering dan de Dalai Lama of paus Franciscus, zo blijkt uit een peiling van het Britse marktonderzoeksbedrijf YouGov.

In de toptwintig voor dit jaar belandde Poetin op de zesde plaats, de Dalai Lama staat op de 8ste plaats en paus Franciscus pas op de 13de.

Microsoft-CEO Bill Gates staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats, gevolgd door Barack Obama, de Chinese president Xi Jinping, acteur-stuntman Jackie Chan en de Engelse wiskundige Stephen Hawking. Die laatste is meteen ook de meest bewonderde man in Groot-Brittannië.

De meest bewonderde vrouw ter wereld is Angelina Jolie. De Britse koningin Elizabeth II, Hillary Clinton, Oprah Winfrey en Michelle Obama vervolledigen de topvijf.

Donald Trump staat op de 18de plaats in de lijst van meest bewonderde mannen, waarmee hij zijn Democratische rivaal Bernie Sanders verslaat. Die staat op de 20ste plaats. De leider van de extreemrechtse Franse partij Front National, Marine Le Pen, haalde ook de top20 van meest bewonderde vrouwen.

2 Angelina Jolie.
Photo News Angelina Jolie.

Lees meer