Beeld ter illustratie
AP Beeld ter illustratie

Meer dan 100.000 coronabesmettingen in Afrika, experts vrezen voor meer gevallen

Het aantal coronabesmettingen in Afrika is de 100.000 gepasseerd. Dat blijkt uit een telling van persbureau AFP. In het hele continent raakten zeker 100.002 mensen besmet, terwijl 3.095 de dood vonden als gevolg van het virus.

De landen in Noord-Afrika zijn het hardst getroffen door het coronavirus. Egypte (15.003 besmettingen en 696 doden) en Algerije (7.728 besmettingen en 575 doden) registreerden de hoogste aantallen. In het zuiden en westen zijn vooral Zuid-Afrika en Nigeria hard geraakt.

Afrika is vergeleken met Europa en de Verenigde Staten minder hard getroffen door het coronavirus. In de VS raakten meer dan 1,5 miljoen mensen besmet, terwijl het land bijna 100.000 doden registreerde. Europese landen tellen in totaal bijna 2 miljoen besmettingsgevallen. Meer dan 170.000 mensen zijn door het virus overleden.

Deskundigen vrezen dat de werkelijke omvang van het coronavirus in Afrika groter is dan gedacht. Dat komt onder meer omdat er te weinig testcapaciteit is.

Lees ook:

In de race naar het vaccin duikt een cruciaal probleem op (+)

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric maier

    slechts het begin. En die cijfers die ze weergeven kloppen niet. Gisteren op een buitenlandse zender virologen aan het woord gezien vanuit Afrika. De echte cijfers liggen mogelijk al tientallen malen hoger, zeker in de grote steden dreigt een explosie plaats te vinden. Delen zoals Lagos in Nigeria - dat dicht bevolkt is en amper een medische infrastructuur kent, gaat volgens hen de uitbraak bijbelse proporties aannemen. En dat zal over heel Afrika gebeuren, vanwege geen medische infrastructuur

  • lucien lemahieu

    volgens de traditie een nulletje te weinig om reëel te zijn.

Lees meer