Archieffoto.
Getty Images Archieffoto.

Meer dan 180 varkens omgekomen bij verkeersongeval in Frankrijk

Bij een verkeersongeval in Etain (in het Franse departement Meuse; nvdr) zijn gisterenmiddag meer dan 180 varkens omgekomen. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.30 uur aan een rond punt op een departementale weg. Een vrachtwagen met 205 varkens kiepte om en kwam op zijn zij te liggen. Er was geen ander voertuig bij betrokken. De vrachtwagenbestuurder belandde met lichte verwondingen in het ziekenhuis van Verdun.

23 dieren overleefden het ongeluk. De rest kwam meteen om of werd uit zijn lijden verlost.

De varkens waren in een naburige gemeente ingeladen en waren op weg naar een slachthuis. De Gendarmerie stelt een onderzoek in naar het ongeval. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicole Vogelaere

    Krijg al tranen om een dergelijke vrachtwagen te passeren. Hoop nooit getuige moeten zijn van zo'n ongeval, zou zelf afgevoerd moeten worden. Mensen opent jullie ogen toch!

  • Kristof Verhaegen

    Schrijnend hoeveel dieren lijden in de vlees (en zuivel) industrie.

Lees meer