Er was ook een pasgeboren baby tussen de opvarenden.
AP Er was ook een pasgeboren baby tussen de opvarenden.

Meer dan 300 migranten gered op Middellandse Zee, ook baby van amper enkele dagen oud

De Spaanse ngo Proactiva Open Arms heeft iets meer dan 300 migranten gered op de Middellandse Zee. Daarbij is ook een nog maar enkele dagen oude baby, die met zijn moeder intussen met een helikopter naar Malta is overgevlogen. Het land wil de andere migranten wel niet opvangen. Dat zegt althans de Italiaanse extreemrechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die op Twitter stelt dat ook de Italiaanse havens gesloten blijven.

De geredde migranten zaten op drie boten, niet zo ver van de Libische kust. "Zo is Kerstmis op de Middellandse Zee", tweette Proactiva Open Arms. Intussen is de Duitse ngo Sea-Eye met het schip "Professor Albrecht Penck" ook onderweg naar het gebied voor de kust van Libië, om er reddingsmissies uit te voeren.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie kwamen dit jaar meer dan 113.000 migranten via de gevaarlijke route over de Middellandse Zee naar Europa: 56.480 bereikten Spanje, 31.310 kwamen naar Griekenland en 23.126 streken in Italië neer. Veel migranten overleefden de trip niet: 2.242 mensen verdronken of zijn vermist.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Zachy Heeren

    Is de smokkelaar ook opgepakt, iemand moet toch die boot besturen???

  • Bert Baremans

    Geen asiel en terug naar land van herkomst. Enkel zo zullen verdrinkingen en mensenhandel stoppen. Er zijn meer dan 2 miljard mensen die naar hier willen komen. Zelfs 1% van hen binnenlaten gaat niet. Dat zijn er 200 miljoen. Ginder moet er hulp geboden worden.

Lees meer