14
EPA

Meer dan 7 miljoen liter bier gedronken tijdens Oktoberfest in München

In de Duitse stad München loopt vandaag de 186ste editie van het Oktoberfest ten einde. De voorbije twee weken werd er in totaal 7,3 miljoen liter bier gedronken door 6,3 miljoen bezoekers, zo hebben de organisatoren meegedeeld.

De bezoekers van het festival toonden zich daarmee iets gematigder in hun bierverbruik dan vorig jaar. Toen werden er evenveel bezoekers geteld, maar vloeide er wel 7,5 miljoen liter bier door de tapkranen. 

Andere opmerkelijke cijfers: de bezoekers hebben samen 129 ossen en 29 kalveren verorberd. De politie telde voorts 914 misdrijven, wat 1 procent minder is dan vorig jaar. Bovendien zijn de hulpdiensten minder moeten tussenkomen voor mensen die te veel alcohol hadden gedronken: er werden 600 gevallen geteld, tegenover 720 in 2018.

"We kenden een erg vreedzaam Oktoberfest, met een ontspannen sfeer en een opgewekt publiek", zo reageert festivaldirecteur Clemens Baumgaertner. Volgens hem ging het om een erg "mooie" editie van het Beierse volksfeest. 

Wel werd er een recordaantal dronken weggebruikers tegengehouden door de politie. In totaal ging het om 774 mensen, van wie er zich maar liefst 414 op een elektronische step bevonden.

14
AFP
14
AFP
14
REUTERS
14
AFP
14
Tobias Hase/dpa
14
EPA
14
AP
14
EPA
14
AP
14
REUTERS
14
AFP
14
EPA
14
Felix Hörhager/dpa

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willy van der Wijk

    is de mens een grote razernij (waanzin) ?

  • robrecht Peeters

    de prijs van een Mass de jongste jaar ook zo gestegen dat men er nuchter van wordt....

Lees meer