Vrouwen delen handsaniter in Houston, Texas.
REUTERS Vrouwen delen handsaniter in Houston, Texas.

Meer dan zes miljoen coronabesmettingen in de VS en Latijns-Amerika samen

In de Verenigde Staten zijn tot nu toe meer dan 3 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een eigen telling. Het land heeft veruit de meeste virusgevallen in de wereld. Ook in Latijns-Amerika en de Caraïben blijken volgens een telling van het persbureau AFP meer dan 3 miljoen coronagevallen geregistreerd. 

Brazilië is goed voor meer dan de helft van die gevallen. Er vielen in de regio bijna 140.000 doden als gevolg van het virus. In de VS stierven al meer dan 130.000 Amerikanen door het virus.

De staat New York, die ongeveer 19 miljoen inwoners telt, is tot nu toe in de VS het zwaarst getroffen door het coronavirus: ruim 32.000 mensen zijn er aan de gevolgen van het virus overleden.

Toenemend aantal besmettingen in Florida en Texas

Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken echter aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten juist toeneemt. Vooral Florida is bezig met een opmars. Daar is de teller van het aantal coronabesmettingen zondag de 200.000 gepasseerd.

Texas is de derde staat in de VS geworden met meer dan 10.000 nieuwe besmettingen op een dag tijd. Dinsdag werden er 10.028 positieve testen geregistreerd.

Het aantal coronabesmettingen dat wereldwijd is vastgesteld gaat richting de 12 miljoen. Dat waren er eind april 3 miljoen. Het dodental door de pandemie staat na ongeveer zeven maanden op meer dan een half miljoen.

Lees meer