Ridouan Taghi
Politie Ridouan Taghi

Meest gezochte Nederlandse crimineel ontkent aanslagplan op Peter de Vries: “Dit is een verzinsel”

Ridouan Taghi ontkent dat hij plannen heeft om Peter R. De Vries te laten vermoorden. Dat heeft de meest gezochte Nederlandse crimineel in een bijzonder persoonlijk bericht laten weten aan De Vries, meldt de misdaadverslaggever vanavond. “Dit is pure onzin.”

“Ik heb geen reden om jou iets aan te doen”, schrijft Taghi volgens De Vries, die de boodschap in RTL Boulevard toelichtte. De misdaadverslaggever die voor een doorbraak zorgde in de moordzaak Nicky Verstappen, meldde gisteren dat hij op een dodenlijst staat van Taghi. “Maar dat klopt niet, meldt de crimineel aan De Vries: “Peter, met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren. Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin! Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou”, aldus Taghi volgens De Vries. 

“Als ik de gedetailleerde ontkenning tegenover de boodschap van de politie leg, ben ik geneigd om het te geloven. Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol.”

Of de informatie van politie en justitie inderdaad niet klopt, is onbekend. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil niet op de zaak ingaan.

Ridouan Taghi is al jaren spoorloos en staat op de Nationale Opsporingslijst van Nederland. Het Openbaar Ministerie (OM) looft 100.000 euro uit voor de gouden tip. De voortvluchtige crimineel zou aan het hoofd staan van de zogenoemde Mocromaffia en wordt in verband gebracht met een reeks liquidaties. 

Spoorloos
De boodschap is uniek omdat Taghi sinds enkele jaren spoorloos verdwenen is.
 Het is voor het eerst dat de crimineel reageert op nieuws rondom zijn persoon. Sinds begin 2018 zijn de Nederlandse autoriteiten op zoek naar de misdadiger. Ze vermoeden dat hij zich in het buitenland schuilhoudt. Mogelijk maakt Taghi gebruik van valse identiteitspapieren om zich te verplaatsen.

Dodenlijst
Gisteren bracht Peter R. de Vries naar buiten dat hij vijf weken geleden van de politie hoorde dat hij op de dodenlijst van de voortvluchtige Taghi staat en dat de crimineel de opdracht heeft gegeven om hem te liquideren. De misdaadverslaggever bracht het nieuws naar buiten om de zaak “stuk te maken”. Hij hoopte dat door de bekendmaking de dreiging de kop werd ingedrukt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer